Grupni program


Programi koje je Life pripremio za vas od ove jeseni su:

Medicinska gimnastika, kako joj samo ime govori obuhvaća skup fizičkih vježbi doziranih prema intenzitetu, vrsti i trajanju, koje se primjenjuju preventivno, kada deformitet još nije nastupio ili terapijski, kada je već deformitet nastao u cilju sprečavanja daljnjeg progresa oštećenja. Povećanje snage i fleksibilnosti mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta najčešće su psihomotorički sadržaji prilikom planiranja programa.

Medicinska gimnastika obuhvaća skup različitih oblika vježbi s ciljem:

- smanjenja boli u leđima jačanje mišića ruku, nogu, trbuha i leđa

- bolje pokretljivosti – lakše se sagibate, penjete stepenicama i sl.

- bolje ravnoteže i koordinacije pokreta – nema spoticanja i padova

- bolje cirkulacije – bolja opskrba tijela kisikom usporava starenje tkiva i kože

- čvršće kosti – sprečavanje/ usporavanje osteoporoze

- više energije i manje umaranja

- bolje raspoloženje.

 

Life mix trening se sastoji od nekoliko dijelova: zagrijavanja, faze opterećenja i hlađenja. Zagrijavanje pomaže podizanju radne temperature i omogućuje prijelaz u fazu opterećenja gdje je cilj opteretiti sustav do prikladnih(određenih) razina. Hlađenje omogućuje povratak na razine koje je osoba imala prije početka aktivnosti. Radi se o vrsti treninga koja obuhvaća manje kilaže a veliki broj ponavljanja i svaki trening obuhvaća rad na svim mišićnim skupinama. Rekviziti koji se koriste na ovoj vrsti treninga su: steperi, bučice (0.5 kg, 1 kg, 2kg) toning lopte (1kg, 2 kg) pilates mini ball, bands, šipke sa utezima(1.2 kgx2, 2.4 kgx2, 4.6kgx2), pijesak za noge…


Svi zainteresirani mogu se pribilježiti na treninge već od danas tako da osobno dođu u Life Wellness centar ili pozivom na telefon 022/200-716.

 

Odaberite sebi najidealniju opciju i trk na trening!